OpenToControl

Logo_OTC_groot-®Vormgave-01
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Internship Electrical Engineering

Meer weten over deze vacature? 

Foto Waqas Khan website

Waqas Khan 

Internship Electrical Engineering: Smart-Energy-Quick-Scan

Slimme laadstrategieën voor EV’s en de analyse van hun effecten

Elektrische voertuigen (EV’s) worden steeds meer gebruikt als alternatief voor voertuigen met een verbrandingsmotor (ICEV’s) om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs dat de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) wil verminderen. Het toenemende aantal EV’s in combinatie met ongecoördineerd opladen verandert de bestaande gebouwbelasting door de stroompieken en de energievraag te vergroten. Waardoor congestie in het elektriciteitsnet ontstaat. Daarom is slim laden met de juiste voorspellingen essentieel om stroompieken te beperken.

Waar draag je aan bij?

Tijdens de stage zal de student samenwerken met Kropman en de nieuwe afdeling van Eiffage Energy Systems, OpenToControl. De stage is gericht op het bijdragen aan een tool die wordt ontwikkeld door OpenToControl. De tool heeft de mogelijkheid om snel het effect te analyseren van het toevoegen of verwijderen van EV’s aan een gegeven energievraagprofiel.

Wat ga je doen?

De student zal verschillende slimme oplaadstrategieën voor EV’s simuleren en hun effecten analyseren. Dit omvat het bestuderen van de implicaties en voordelen van het toepassen van slim opladen voor EV’s. Het doel is om het energieprestatiegedrag te analyseren, waarbij de nadruk ligt op belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) zoals piekbelastingreductie.

Wat ga je leren?

De student zal praktijkervaring opdoen in het analyseren van het energieprestatiegedrag van EV’s. Deze stage biedt een uitstekende gelegenheid om vaardigheden te verbeteren en een zinvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een baanbrekende oplossing voor slimme energie.

Overzicht

Soorten studentenprojecten mogelijk

Variërend van HBO project tot Master thesis

Soorten studie

ICT, Electrical engineering

Startdatum/duur project

Per direct, 3 -6 maanden, betaalde stage

Contact

Shalika Walker (shalika.walker@kropman.nl)

of Waqas Khan (waqas.khan@opentocontrol.com).

Video afspelen over Video header

De voordelen van werken bij OpenToControl

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.